< <


< <
<

<< < < < < <
Psikologların ve kişisel gelişim uzmanlarının en çok üzerinde durduğu konulardan biri de rutinden kurtulmaktır. İnsan hayatı ne kadar rutin bir hal alırsa, ne kadar monotonlaşırsa, insan o kadar mutsuz olur. Mutsuzluğun başarısızlık getirmesi de kaçınılmazdır.
İster sekiz-beş mesaisi yapan bir memur, sürekli rakamlarla boğuşan bir muhasebeci veya her gün hastalarının derdini dinleyen bir doktor olun farketmez. Her insanın farklı bir takım işler yapmaya, kendini yaptığı işin monotonluğundan, sıkıcılığından kurtarmaya ihtiyacı vardır.
İşte turizm şirketleri, otelciler, eğlence merkezler, spor merkezleri böyle hayati bir görevi ifa ediyor. Tatil sadece bir eğlence aracı veya dinlenme fırsatı olarak görülmemeli. İnsanın yaptığı işte daha başarılı olması, hatta işini severek yapabilmesi için motivasyon aracı olarak görülmelidir.
Tatil deyince insanın aklına sadece güney ve ege sahilleri plajları de gelmemeli. Tatil genel olarak insanın her gün yaptığı işten uzaklaşması ve sevdiği, hoşlandığı şekilde vakit geçirebilmesi demektir. Tabi bu arada sağlığınızı da düşününmeniz gerek. Kaplıcalar sağlık turizmi deyince ilk akla gelen yerlerdir.
Tatil yerleri genel olarak kış tatil yerleri ve yaz tetil yerleri olarak ikiye ayrılması pek doğru değildir. Yaz kış gezebileceğiniz yerler çok daha fazladır. Örneğin İstanbul'da gezilecek yerleri bir ayda bitirmeniz mümkün değildir.
Netice olarak tatil yapacaksanız öncelikle neden tatil yaptığınızı ve amacınızı belirleyin. Ondan sonra yola çıkın.

Etiketler:

<<
|

<0 Yorum

< < <

<

Yorum Gönder

Konu Hakkında Düşünceleriniz Neler?

Atom]/p> < <

<

Arayın

Coğrafya

Önceki Yazılar

< <Özel hastaneler- Ankara
<
<

<

<

<

Siteye yeni yazı eklendiğinde size haber vermemizi ister misiniz?

E-posta adresiniz:

Arşiv





<

İzleyiciler

güncel blog